Text

It goes one for the money, two for the show...

I understand better and better that we humans are somewhat tied to everything that lives. Everything is a creation. Whether we are talking about a field of flowers or work colleagues, about a painting or a musical creation, there is a way for each of us, regardless of our field of activity, to connect and collaborate with this creation.

Beck Corlan Samuelssonmuzica • • arteText

Why not me?

If we succeed in closing God in our square and square churches, we will be free in the market. Surely the schism is not an easy one, because we have to fight with our own conscience, but it finally leaves itself & nbsp; and she's killed. But this is the tragic moment when the sacred and the profane become separate entities, tributary to precise, dogmatic, millimeter laws, which will dress your wearing in a shabby and narrow robe whose straps will mutilate you and will force you to behave and specific, short-term accents. & nbsp; We come to be a "middle" thing, between nothing and everything, as Blaise Pascal said...

Laviniu GaborText

De ce nu eu?

Dacă vom reuși să-L închidem pe Dumnezeu în bisericile noastre pătrate și pătrățoase, vom fi liberi în piață. Sigur că schisma nu-i una ușoară, pentru că avem de luptat cu însăși conștiința noastră, dar într-un final se lasă și ea omorâtă. Acesta este însă tragicul moment în care sacrul și profanul devin entități separate, tributare unor legi precise, dogmatice,  milimetrice, care-ți vor îmbrăca purtarea într-o haină ponosită și strâmtă ale cărei chingi te vor mutila și te vor obliga la comportamente și accente specifice, de conjunctură. Ajungem să fim „un lucru” de mijloc, între nimic și tot după cum zicea Blaise Pascal...

Laviniu GaborText

Creștinul în cetate

Creștinul în cetate - cum schimbi cultura unui oraș? Biblia vorbește foarte clar despre dragostea lui Dumnezeu față de un oraș, prin exemple precum Babilon, Ninive sau Ierusalim. Mii de ani mai târziu, dragostea Lui nu s-a schimbat și Dumnezeu încă Își cheamă poporul să rostească adevărul și să transforme orașele lumii printr-o trăire autentică.

evenimente decenu.eu • • oradeaText

Tu ce faci cu moștenirea familiei tale?

Într-o lume în care parenting-ul este un concept așa de important și ia atât de multe direcții, încercăm, împreună cu Steve Miller, să găsim un echilibru între parenting și valorile creștine. Cum să te asiguri că lași familiei tale o moștenire de valoare? Care sunt cele mai importante lucruri pe care copiii tăi ar trebui să le învețe de la tine? Ce spune Biblia despre a fi părinte? Răspunsurile la aceste întrebări și nu numai, le vom afla în cadrul evenimentului de parenting „Consolidează moștenirea familiei tale”, eveniment ce va avea loc la Ramada, în 06 mai, ora 18.00.

Text

5 Motive pentru care se merită să vezi filmul "Baraca"

Cartea Baraca, și implicit filmul, ridică niște întrebări sensibile referitoare la viață, suferință, relații și divinitate. Multe persoane, în urma citirii cărții sau vizionării filmului, au avut reacții similare: oamenii se bucură de oportunitatea de a începe să-și pună o serie de întrebări interesante, de a găsi răspunsuri parțiale și de a fi provocați să caute în continuare un răspuns corect, satisfăcător la întrebările apărute. Cartea a atras astfel 22 de milioane de cititori, dintre care mulți nu au citit niciodată până atunci o carte creștină. Această versiune de film a Hollywood-ului, cu actori cunoscuţi, este, prin urmare, un starter conversațional foarte bun.

Natalia IleMărturiiText

Înaintea tronului Like-urilor

Patru prieteni de-ai mei și-au șters recent conturile de pe rețelele de socializare. Gata cu Instagram, Twitter sau Facebook. Au renunțat la toate. Desigur, continuă să citească și să scrie blog-uri, să răspundă la e-mail-uri, și să fie activi online ici și colo. Dar ei au ajuns să creadă că utilizarea de către ei a rețelelor de socializare le împiedică creșterea spirituală. Ori de câte ori îmi spune cineva că renunță la rețelele de socializare din motive spirituale îi aplaud. Cultivarea virtuții personale valorează mult mai mult decât cultivarea unei platforme publice

Trevin WaxText

Credință cu sau fără știință

Să vezi lumea lui Dumnezeu dintr-o lume a exactului și să crezi în ea e în general greu, uneori imposibil. N-o să încerc să expun teoria existenței sau inexistenței lui Dumnezeu, pentru că n-am nici pe departe elementele necesare, dar o concluzie personală la care am ajuns în urma anilor „medicali” e că sunt prea multe coincidențe în mecanismele naturale care ne cauzează și mențin existența, a noastră și a universului înconjurător; și asta-mi va fi maximul de argumentație... deoarece, chiar dacă se va merge până-n pânzele albe, din punct de vedere științific nu cred că se va putea afirma sau infirma în mod absolut existența lui Dumnezeu.

Tina StancaText

Cu Dumnezeu, dincolo de frontiere

Fiecare avem o lume a noastră, un fel de a ne raporta la viață, un mod de a trăi, de a relaționa, de a ne petrece timpul liber, un mod unic de a-L percepe pe Dumnezeu. Experiențele, cunoștințele, educația, cultura ne-au format niște lentile prin care privim, prin care judecăm ce se întâmplă în jur, dar poate cel mai important, niște lentile prin care Îl vedem pe Dumnezeu și trăim zi de zi cu El. 

Natalia IlecalătoriiText

Modelează-ți imaginația citind!

„A citi înseamnă a învăța. E o formă de experiență sau, mai bine zis, un multiplicator pentru experiențele noastre: căci dacă ne-am mărgini la ceea ce putem trăi sau vedea în jurul nostru într-o viață de om, am fi foarte săraci.”, spunea criticul literar Nicolae Manolescu. Lectura ne îmbogățește atât pe noi, cititorii, cât și pe cei din jurul nostru. Ea ne educă, ne dezvoltă mental, ne lărgește orizontul cunoașterii și al imaginației și ne formează ca oameni. 

Elisabeta VincziText

It goes one for the money, two for the show...

Înţeleg din ce în ce mai bine că noi, oamenii, suntem cumva legaţi într-un mod foarte adânc de tot ce are viaţă. Totul este o creaţie. Fie că vorbim despre un câmp cu flori sau despre colegii de lucru, despre o pictură sau o creaţie muzicală, există o modalitate pentru fiecare dintre noi, indiferent de domeniul nostru de activitate, să ne conectăm şi să colaborăm cu această creaţie.

Beck Corlan Samuelssonmuzica • • arteText

Relevanța creștină sau despre om

Nici n-apuci bine să rostești cuvântul „relevanță” că și stârnești ba fiori, ba furori. Unii o iau atât de personal, că simt nevoia să lupte cu toată îndârjirea să o condamne sau, dimpotrivă, să o apere. Există un adevărat pelerinaj la statuia relevanței, din cimitirul idolilor de plastilină, pe unde se perindă fie închinători pioși, ce aduc ofrande, fie contestatari care aruncă cu ouă clocite. Toate în numele credinței și ascultării de Scriptură sau de vocea divină.

Teofil StanciuText