Cu Dumnezeu, dincolo de frontiere

Cu Dumnezeu, dincolo de frontiere

Fiecare avem o lume a noastră, un fel de a ne raporta la viață, un mod de a trăi, de a relaționa, de a ne petrece timpul liber, un mod unic de a-L percepe pe Dumnezeu. Experiențele, cunoștințele, educația, cultura ne-au format niște lentile prin care privim, prin care judecăm ce se întâmplă în jur, dar poate cel mai important, niște lentile prin care Îl vedem pe Dumnezeu și trăim zi de zi cu El. Sunt mai multe moduri prin care aceste lentile se pot ajusta, dar eu vreau să vă vorbesc acum despre un lucru care ne este accesibil tuturor și care ne poate schimba viața și felul în care Îl vedem și ne raportăm la Dumnezeu – călătoria. V-ați așteptat la asta? Ați privit vreodată călătoriile ca pe o oportunitate de a vă apropia de Dumnezeu și de a-L cunoaște?

        La vârsta de paisprezece ani mi-am promis că nu voi rata niciodată ocazia de a călători, indiferent de sacrificiul pe care trebuie să-l fac. Și până la vârsta de douăzeci și șapte de ani am reușit să îmi respect promisiunea. Am văzut locuri unice, oameni frumoși, culturi diferite, am experimentat preparate culinare diverse și ciudate, dar mai presus de toate astea, am experimentat părtășia cu un Dumnezeu fără frontiere, un Dumnezeu prezent în cotidianul fiecăruia, un Dumnezeu Care iubește fără bariere, fără condiții şi Se apropie de fiecare într-un mod atât de personal, un Dumnezeu Care ține istoria în mâna Lui și schimbă culturi, oameni, orașe și țări.

        Nu aș vrea să ratez niciun loc care poate fi vizitat și care îmi poate descoperi mai mult din Dumnezeu. Dumnezeu a creat această uimitoare planetă cu o varietate de peisaje minunate și a lăsat de-a lungul istoriei locuri de aducere aminte a prezenței Sale, locuri în care amprenta Sa se vede puternic. Întotdeauna am fost intrigată de ideea că există o frumusețe uimitoare în fiecare colț al globului, că există locuri în care El Se descoperă în moduri unice. Vreau să-L văd. Vreau să văd cât mai mult din ce a creat și cât mai multe locuri care vorbesc despre istoria faptelor Lui!

        Totodată, călătoria îmi deschide ochii și mă conectează la umanitate. Mă ajută să mă detașez de mine însămi, de gândurile, frământările, rutina mea zilnică și îmi oferă o perspectivă mai largă.  Călătoria deschide ușa unei noi înțelegeri. Mă provoacă să gândesc, să mă schimb, să îmi trăiesc viața cu și mai multă semnificație. Iubesc citatul de mai jos. 

Călătoria este fatală prejudecății, bigotismului și îngustimii minții, și, din această pricină, mulți din oamenii noștri au mare nevoie de ea. Viziunile largi, generoase, caritabile despre oameni și lucruri nu pot fi obținute vegetând într-un mic ungher al pământului toată viața.” (Mark Twain)

În calitate de creștini, nu asta ne dorim de fapt? - „viziuni largi, generoase, caritabile despre oameni, lucruri și Dumnezeu (completare proprie)”. De asta are lumea noastră nevoie! Să ne ridicăm privirile și să vedem că nu e vorba atât de mult despre noi, ci despre El, despre Împărăția Lui, care dăinuie în veci!

Decenu.eu își propune să vă ofere facilitatea de a călători într-un mod cât mai accesibil în locuri care vorbesc despre istoria faptelor Lui! Vă invităm să descoperim împreună noi aventuri dincolo de frontiere!

 

Author: 
Post type: 
Topics: