5 Motive pentru care se merită să vezi filmul "Baraca"

5 Motive pentru care se merită să vezi filmul "Baraca"

1.     Este un starter conversațional grozav

Cartea Baraca, și implicit filmul, ridică niște întrebări sensibile referitoare la viață, suferință, relații și divinitate. Multe persoane, în urma citirii cărții sau vizionării filmului, au avut reacții similare: oamenii se bucură de oportunitatea de a începe să-și pună o serie de întrebări interesante, de a găsi răspunsuri parțiale și de a fi provocați să caute în continuare un răspuns corect, satisfăcător la întrebările apărute. Cartea a atras astfel 22 de milioane de cititori, dintre care mulți nu au citit niciodată până atunci o carte creștină. Această versiune de film a Hollywood-ului, cu actori cunoscuţi, este, prin urmare, un starter conversațional foarte bun.

2.     Te obligă să-ţi revizuieşti imaginea pe care o ai despre Dumnezeu

Fiecare Îl privim pe Dumnezeu într-un anumit fel. Unii dintre noi avem imaginea părinților sau a bunicilor noștri atunci când ne gândim la El. Alţii ne-am petrecut toată viața imaginându-ni-L așa cum L-am văzut cândva în cărțile pentru copii. Mulți dintre noi presupunem inconștient că Dumnezeu este un om alb, înconjurat de nori, care nu se deosebește cu mult de Moș Crăciun. Numeroase filme au încercat să schimbe această perspectivă asupra Lui și să ne stimuleze imaginaţia - de exemplu, Morgan Freeman a jucat rolul lui Dumnezeu în Bruce Almighty (Dumnezeu pentru o zi) sau un copil L-a întruchipat pe Dumnezeu în filmul Exodus: Gods and Kings (Exodus: Zei și regi).

3.     Te obligă să îţi verifici teologia

Regizorul acestui film, Stuart Hazeldine, este un gânditor care citește mult și își petrece timpul explorându-şi teologia. El este deschis să vorbească despre credința sa creștină și mărturisește că regizarea acestui film l-a condus înspre o înțelegere și mai profundă a propriei sale mântuiri. La o primă discuție dintre regizorul Stuart Hazeldine şi autorul Paul Young despre realizarea filmului Baraca, el i-a spus următoarele cuvinte: “Cred cu adevărat că mesajul acestei cărți (și a filmului) conturează frumos inima lui Dumnezeu față de creația Sa, dar nu știu dacă într-adevăr conturează întregul Său caracter”. Autorul Paul Young a ridicat din umeri și i-a răspuns: “E în regulă, ești într-o călătorie.” Din acel moment, regizorul Stuart Hazeldine a fost convins că el trebuie să realizeze acest film atât de necesar într-o vreme în care oamenii învinuiesc din ce în ce mai mult religia ca sursă principală de ură și divizare.

4.     Este o interpretare impresionantă a unei cărți greu de vizualizat

Oare cum se va putea transforma o carte ca Baraca într-un film de succes, mai ales că redă un dialog teologic de lungă durată între Mac și Dumnezeu, pe măsură ce acesta se luptă cu suferința, cu provocările înțelegerii voinței libere, a practicării iertării și a multor altor probleme existențiale și teologice? Ar fi greu să te ocupi chiar și de una dintre aceste probleme într-un documentar, dar să te ocupi de întregul lot într-un mare film hollywoodian este cu adevărat o provocare. Valoarea acestui film nu stă neapărat în concluzii, care în mod inevitabil par puțin cam mistice, ci în  puterea filmului de a forța publicul să se confrunte cu întrebări importante. În acest sens, acest film este un dar pentru biserică și nu numai.

5.      Este bine regizat, cu actori profesioniști

Mac, personajul central este interpretat de Sam Worthington, pe care îl putem recunoaște din filmele Avatar, Terminator sau Clash of the Titans (Înfruntarea titanilor). El este foarte talentat în a manevra o gamă imensă de emoții prin care trece caracterul principal. Este, de asemenea, minunat să o vedem pe Octavia Spencer din The Help (Culoarea sentimentelor), cu un rol important în film.

Odată ce te-ai hotărât să vizionezi filmul Baraca, de nu aduci pe cineva cu tine? Ce ocazie extraordinară de a-ţi ajuta prietenii şi pe cei apropiaţi în abordarea şi lămurirea câtorva probleme existenţiale, mai ales cu privire la Cine este de fapt Dumnezeu.

Pentru a citi întreg articolul în limba engleză, daţi click pe link-ul de mai jos.

Sursa articol: https://www.premierchristianity.com/Blog/Not-sure-about-The-Shack-5-reasons-why-you-should-watch-the-movie

 

 

Author: 
Series: 
Post type: