Aleea Emanuil Gojdu nr 2, Oradea, Bihor
Lansare: 03 Februarie 2025, Ora 18:00
Materiale incluse: 5 cărți, 5 cursuri video
Perioada - 5 luni
Fecvență întâlniri: bilunar
Cost: 1.800 RON + TVA
9 întâlniri
+1 Retreat
Programul City Changer este un context dialogal mediat în care participanții se clarifică identitar și își identifică mai bine locul și rolul în Împărăția lui Dumnezeu, demers care devine baza implicării în societate într-un mod asumat și creativ.
Întălniri bilunare
Retreat de aprofundare
Context dialogal
Clădim împreună un ecosystem al speranței.
Laviniu Gabor
Manager proiect
CE URMĂRIM?
Temele abordate fost gândite în așa fel încât să primești informațiile și reperele necesare, ca să te poți orienta cu lejeritate în zona implicării în societate fiind de folos, la rândul tău, comunităților din care faci parte. Modelele și bunele practici discutate te vor inspira în învederarea Împărăției lui Dumnezeu într-un mod tangibil.
Bibliografia este una bogată și are rostul de a îți oferi cât mai multă informație pentru întâlnirile care se vreau a fi cât mai dialogale și aplicate înspre soluții practice.
5 cărți și alte materiale de evaluare a personală
5 cursuri însemnând peste 16 ore de material video
Un retreat de aprofundare cu unul dintre lectori
Mentorare și consiliere individuală
Etică și virtuți creștine
Etică și virtuți creștine
Marcel Măcelaru este coordonatorul programului doctoral de teologie publică de la UAV Arad și este doctor în teologie.
Dacă luăm serios în calcul că suntem chemați să fim parteneri cu Dumnezeu la restaurarea lumii, dacă suntem frământați cu adevărat care sunt formele practice prin care vocațiile noastre pot fi instrumente ale harului, adevărului și dreptății Lui în lumea noastră atunci cu siguranță avem nevoie de o viziune biblică și teologică care să ne modeleze pentru această sarcină.
Suntem persoane iar asta înseamnă că ne definim relațional. În relația cu Dumnezeu suntem creștini, în relația cu societatea suntem cetățeni, în relația cu locul de muncă putem fi angajați sau angajatori. Înțelegerea personajului trăit, a personalității noastre sau conștientizarea abilităților, este punctul de start al oricărei implicări.
Te-ai gândit vreodată că comunitatea ta de credință include și alte denominații decât a ta? Că în misiunea creștină nu trebuie să ne privim ochi în ochi ca să putem merge mână în mână? Că nu e nevoie să uniformizăm metodele ci să ne bucurăm împreună de rezultate. Desigur sunt multe care trebuiesc învățate, asimilate și metabolizate…dar haidem să începem a păși pe drumul acesta.
Cum arată un creștinism românesc autentic? Să nu uităm că contextualizarea culturală a credinței este vitală pentru ca Evanghelia să fie înțeleasă, acceptată și trăită în mod autentic. Prin adaptarea mesajului la culturile și nevoile specifice, creștinii pot demonstra universalitatea și relevanța Împărăției lui Dumnezeu, respectând diversitatea umană și glorificând pe Dumnezeu în fiecare context.
De prea multe ori lucrarea creștină a fost definită ca fiind acel ceva care se întâmplă duminica, uitând că trăim în mijlocul unei societăți de a cărei sănătate suntem și noi responsabili. A înțelege că vocația noastră este o formă de manifestare a lui Dumnezeu în societate este punctul de pornire pentru o concepție corectă asupra muncii.
Care este acel fundament teologic pe care putem construi etica și morala creștină? Cursul conține două părți semnificative: prima din ele tratează și explică Cele Zece Porunci, iar a doua parte vine ca o contrapondere, explicând cum Isus, prin predica de pe munte, le include pe acestea ducând etica la un o altă profunzime și aplicabilitate. Probabil vă amintiți acel: „Ați auzit că s-a zis… Dar eu vă spun…“,
Oare ce poate să însemne că „Întreaga creație așteaptă descoperirea fiilor lui Dumnezeu?” Oare nu cumva, dincolo de bucuria propriei mântuirii, stă chemarea și responsabilitatea de a ne implica în restaurarea creației ca reprezentanți ai Împărăției? Oare nu cumva această implicare aduce speranță în jurul nostru?
Impactul pozitiv asupra unei comunități crește în măsura în care învățăm să lucrăm împreună. În măsura în care înțelegându-ne locul și rolul contribuim cu resursele care ne-au fost date administrare la binele comun. Bisericile, ONG-urile și business-urile pot crea un astfel de ecosystem al speranței.
Întâlniri relevante
Pentru că împreună descoperim mai ușor în ce fel putem aduce speranță, reconciliere și transformare spirituală în orașele noastre.
Materialele și bibliografia pe care ți-o punem la dispoziție are menirea să-ți ofere un bagaj solid de informație.
1Nu ai cum să nu fii inspirat de poveștile pe care le vei auzi iar asta îți va da aripi.
2Faptul că ne vom ocupa individual de tine te va ajuta să te descoperi și să rămâi focalizat pe obiectivele tale.
3Așteaptă-te ca viziunea și drumul tău în viață să fie clarificate și asta să accelereze ceea ce faci.
4Sigur sunt mult mai multe întrebări decât am aniticapat noi dar te încurajăm să ni le pui. Dorința noastră este ca prin tot ce facem să te ajutăm, să-ți fim de folos și ne bucurăm sincer când tu reușești.
În cazul acesta te includem în grupul celor care parcurg programul în sistem Online, și cine știe, în viitor poate chiar tu o să fii gazda programului în orașul tău.
Cărțile ți le vom înmâna personal iar pentru cursurile video va trebui să te înscrii pe platforma de cursuri și folosind telefonul personal vei putea parcurge toate lecțiile video.
Costul este de 1800 RON + TVA și da avem active și câteva burse. Tot ce trebuie să faci este să ne comunici nevoia ta și în limita posibilităților îți vom oferi accesul la programul City Changer în mod gratuit sau la costuri reduse.
Grupele sau seriile încep imediat ce avem cel puțin 12 înscriși. Înscrie-te și-ți vom comunica datele de începere ale seriilor.
Reach Us
Aleea Gojdu nr.2
O sâmbătă pe lună
7:30 - 10:00
Locația noastră este chiar lângă.
Interfon: 11
Telefon: 0040-730-020282
Email: contact@decenu.eu
Cursuri
69 Zile Rămase
Adunați:200 lei
Necesari:6.000 lei
Evenimente
0 Zile Rămase
Adunați:300 lei
Necesari:10.000 lei