Clubul de literatură

Cuza Vodă nr. 23

Întâlniri lunare

“Dacă ne-am mărgini la ceea ce putem trăi sau vedea în jurul nostru într-o viață de om, am fi foarte săraci”, spunea criticul literar Nicolae Manolescu. A citi o carte înseamnă a sta la povești cu autorul ei și asta te poate îmbogăți peste măsură. Participi la mese rotunde cu scriitori din diferite epoci și culturi. Acest lucru te va face mai înțelept, mai îngăduitor, mai reținut, deoarece cuvintele lor pornesc roata imaginației și rațiunii tale. Încurajăm explorarea literaturii universale, începând de la cea antică, pășind apoi prin cea medievală, renascentistă, clasică, iluministă, romantică, realistă, naturalistă, simbolistă, modernă, postmodernă și ajungând la cea contemporană, fiindcă literatura, în toate formele ei, este un izvor nesecat de bogății pentru suflet și pentru minte. Fiecare etapă a ei reprezintă o fațetă diferit colorată a unui diamant care reflectă aceeași imagine – imaginea omului, surprinsă de-a lungul istoriei și devenirii sale. Vrem să citim împreună și apoi să te învățăm să scrii. Scriitori și oameni de cultură ne vor trece pragul. Te așteptăm în clubul de literatură... un loc al poveștii și povestitorilor!

 

 

Liderul grupului: Elisabeta Vinczi

Absolventă a Facultății de Litere Babeș-Bolyai din Cluj, Elisabeta iubește literele și literatura și probabil cel mai confortabil loc pentru ea este acolo, în mijlocul cărților. Acesta a fost și motivul pentru care a ales să devină editor general de carte în cadrul Editurii DECENU.EU.

Proiectele grupului:

Revista convergențe

Acest proiect este susținut de Clubul de literatură
Coordonatorul proiectului: Teofil Stanciu

Suntem o revistă de orientare creștină interconfesională sau transconfesională, dar fără afiliere denominațională. Din punct de vedere dogmatic, ne limităm la esența stipulată în Crezul creștin. Nefiind o publicație cu profil teologic, preferăm să lăsăm chestiunile de antropologie, soteriologie, ecleziologie sau escatologie cât mai puțin precizate. 

Intră pe pagina proiectului!