Cum citim filmele?

Vineri, 14 Iunie 2019 - ora 18:00

Cetatea Oradea, corp E, etaj I

Împreună cu editura Casa Cărții, vă invităm la un eveniment deosebit, lansarea cărții Creștinul și filmele,  Acesta va avea loc în Cetatea Oradea (corpul E, etaj I), vineri, 14.06.2019, ora 18:00 unde îi vom avea ca invitați pe autorul Dionis Bodiu, Maria Hulber, Daniel Fărcaș, Florin Iosif și Teofil Stanciu. 

Impactul imaginii, după cum știm, poate fi mult mai puternic decât cel al cuvintelor, iar filmul este mai seducător, în general, decât lectura unei cărți. Or tocmai din aceste motive sunt absolut necesare niște strategii de „lectură” a filmelor.

Ținând cont că avem practic acces nelimitat la producții dintre cele mai diverse, este un moment bun ca, puși în fața acestei copleșitoare oferte, să învățăm să alegem tot ce este mai bun și vrednic de primit. Iar odată ce am ales ce să vizionăm, ne mai rămâne un singur lucru, deopotrivă privilegiu și responsabilitate: să învățăm să lecturăm fiecare film în parte spre folosul nostru.

Dionis Bodiu este licențiat în informatică, pasionat de filme și, în general, de studiul mijloacelor de comunicare a mesajului creștin în diferite domenii ale culturii: cinematografie, muzică, literatură, arte frumoase, mediul virtual. În anul 2015, a obținut un masterat în teologie la Universitatea din București cu lucrarea de disertație ce stă la baza cărții Sacrul prin film: O abordare simbolică a discursului teologic în cinematografie (2018).

 

Eveniment cu acces gratuit, dar cu rezervare loc în sală.

Pentru alte detalii sau informații ne puteți contacta telefonic la: 0730020282.