Perla din interior

Perla din interior

Sigur, la o privire superficială toți oamenii par grăbiți, cufundați în lumea lor. Probleme, examene, cumpărături, semafoare. Dincolo însă de această normalitate cred că în spatele fiecăruia dintre noi stă o poveste. O poveste de viață. Unele sunt frumoase, colorate și inspirative, în timp ce altele pot fi de-a dreptul tulburătoare. În această ultimă categorie se încadrează poveștile fetelor traficate înspre prostituție. Privite de la distanță acestea sunt un fel de paria a societății, dar de prea puține ori ne întrebăm cum au ajuns ele în aceste circumstanțe. Nici o fetiță de 6 ani, întrebată fiind de adulți ce vrea să fie când va fi mare, nu va răspunde prostituată și atunci care au fost alegerile din spate? A fost alegerea lor sau au fost forțate și manipulate? Când le-am auzit poveștile nu am putut rămâne indiferentă. Știam că Dumnezeu iubește toți oamenii, și că inima Lui se frânge pentru fiecare durere a lor, dar oare puteam fi și eu parte din soluția Lui pentru ele? Oare inima mea va putea simți ce simte inima Lui? M-am luptat cu multe întrebări: Care este prețul unei persoane, valoarea ei? Poate ea fi cumpărată sau poate fi vândută? Care este prețul răscumpărării?

Imaginea lui Isus și a morții Lui m-a ademenit să-mi asum încetul cu încetul acest drum al răscumpărării fetelor din situații vulnerabile.

Prețul de plătit a fost și este dulce acrișor. Uneori e mai greu să permiți oamenilor imperfecți să-și facă locuință în inima ta, dar după ce le  asculți și le înțelegi povestea ajungi să-i accepți și să-i iubești necondiționat, să vezi frumusețea, darurile, chemarea și să investești în acestea.  Nu a fost ușor să le văd lupta cu descurajarea, depresia sau anxietatea fără a avea totdeauna soluții la toate problemele lor. N-au fost puține serile când obosită de slujirea de peste zi, de povara problemelor nerezolvate să-mi găsesc liniștea într-un singur fel: dându-i Lui toată povestea asta. Dacă am vrut să renunț? Nu o dată! Dar de fiecare dată imaginea Lui m-a dus mai departe. I-am cerut soluții, L-am rugat să mă învețe, să mă conecteze cu oamenii potriviți. A fost credincios și le-a făcut pe toate acestea. La rându-I M-a invitat El  pe mine să-mi fac partea ...sute de ore în lecturi, seminarii și conferințe toate având rolul echipării mele pentru a dezvolta viziunea ce mi-a fost încredințată : o întreprindere socială care să ofere locuri de muncă femeilor care au fost traficate, prinse în prostituție sau celor care sunt în situații vulnerabile. Acolo, în timp ce lucrăm împreună fetele se deschid, devin vulnerabile iar eu pot vedea acea perlă ascunsă pe care am să o caut mereu în toate aceste fete speciale.

 

Post type: