Cercetașii decenu.eu

Cercetașii decenu.eu

Proiectul cercetașii decenu.eu pleacă de la nevoia de a aduce împuternicire și relevanță generației zilei de mâine. În acest context, am  ales pentru copii și tineri un program educațional complex și complet centrat pe dezvoltarea fizică, intelectuală, emoțională, socială și spirituală.

Copiii și tinerii integrați în acest program de dezvoltare învață prin acțiune și interacțiune, aflând prin încrederea investită în ei faptul că  reprezintă agentul principal al propriei creșteri. Astfel, parcursul “cercetășesc” reprezintă o devenire spre cea mai bună versiune a propriei persoane fiind utilizate în cadrul acestuia, strategii, metode și provocări care duc la maximizarea potențialului personal al fiecărui individ.

Un itinerar ale cărui repere sunt purtate întreaga viață

Activitatea propriu-zisă a cercetașilor este structurată sub formă de întâlniri, activități interactive, tabere, excursii sau evenimente, având la bază un sistem de progres și un cadru simbolic inedit care stimulează participarea, entuziasmul și implicarea fiecărui participant. Grupele de participanți sunt organizate în funcție de vârstă și etapă de dezvoltare, activitățile fiind coordonate de către  persoane  cu experiență și dedicare.

Abordarea educațională se bazează pe principii și valori specifice care reprezintă filtrul prin care se desfățoară întregul proces de formare. În acest sens, curăția, respectul, responsabilitatea, maturitatea și devotamentul reprezintă stâlpi care susțin o dezvoltare armonioasă a personalității. Explorarea dinamică a relației cu ceilalți, cu sinele și cu Dumnezeu este plasată în cadrul împuternicitor al naturii și creației și este utilizată cu încredere în abordarea educativă având un impact semnificativ în dezvoltarea fiecăruia și facilitând obținerea unei vieți autentice, integrate și echilibrate. Cercetașii vor descoperi în călătoria lor că există un izvor bogat de resurse atât în interiorul lor cât și în exterior și vor folosi aceste resurse pentru a trăi o viață împlinită.

Așadar, dăm startul proiectului „cercetașii decenu.eu”  și promitem să găsiți aici oameni cu entuziasm, devotament, experiență și viziune, oameni care împuternicesc pe alții prin convingerea trăită că dăruind și investind în alții lumea devine mai bună decât am gasit-o.

Dacă doriți să vă implicați ca voluntar sau doriți să vă înscrieți copilul în acest program, vă rugăm să completați formularul de înscriere

Author: 
Post type: 
Topics: